Koffietaart met mokkasaus

© Getty

Voor 4 personen
  • 150 g zachte boter
  • 175 g suiker
  • 3 eieren
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 40 g maiszetmeel
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • amandelschilfers
Voor de saus
  • 2,5 dl melk
  • 1 koffielepel vanillepuddingpoeder
  • een flinke geut sterke koffie
Bereiding
  1. Maak de boter 1 à 2 minuten zacht in de microgolf. Meng de boter en de suiker en klop even op. Roer de eieren één voor één door de boter.
  2. Los het bindmiddel op in de koffie en roer ook dit papje door de boterroom. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop tot een glad deeg.
  3. Beboter een taartvorm, schep het deeg erin en zet de taart 15 minuten in een oven op 180°C.
  4. Bereid intussen de koffiesaus: breng de melk en de koffie aan de kook en bind met het puddingpoeder. Decoreer de taart met amandelschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content