Keiemtaler verpakt in butternutpompoen op rodebietengelei, bio-bleu-ijs en chips van Waaslander

Voor 4:

Voor 4:

4 repen butternutpompoen

4 blokjes van ca. 50 g Keiemtalerkaas van koeienmelk (Dischhof in Keiem)

4 el geraspte Waaslanderkaas van schapenmelk(Zele)

5 g komijnzaad

100 g rode biet

1 dl gevogeltebouillon

3 g agaragar

150 g plat water

60 g suiker

125g bio-bleukaas van koeienmelk (Hinkelspel)

2 g stabilisator

Kook repen pompoen beetgaar. Verpak de Keiemtaler in pompoenrepen. Meng geraspte Waaslander met komijnzaad en maak hiermee vier kleine koekjes. Bak deze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Kook de rode biet gaar, pureer en zeef. Meng de rode biet met gevogeltebouillon en agaragar en laat koken. Giet uit op een platte schaal en laat opstijven. Maak een siroop van het plat water en de suiker en laat hierin de bio-bleukaas smelten. Voeg stabilisator toe. Mix en zeef. Draai in de ijsturbine tot ijs. Verwarm de verpakte Keiemtaler in de oven op 180° gedurende 5 minuten. Snij de rodebietgelei in vier gelijke stukken.

Dresseer zoals op de foto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content