Keiemtaler verpakt in butternutpompoen op rodebietengelei, bio-bleu-ijs en chips van Waaslander

10/06/11 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 repen butternutpompoen
  • 4 blokjes van ca. 50 g Keiemtalerkaas van koeienmelk (Dischhof in Keiem)
  • 4 el geraspte Waaslanderkaas van schapenmelk(Zele)
  • 5 g komijnzaad
  • 100 g rode biet
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 3 g agaragar
  • 150 g plat water
  • 60 g suiker
  • 125g bio-bleukaas van koeienmelk (Hinkelspel)
  • 2 g stabilisator

Bereidingswijze

Kook repen pompoen beetgaar. Verpak de Keiemtaler in pompoenrepen. Meng geraspte Waaslander met komijnzaad en maak hiermee vier kleine koekjes. Bak deze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°.

Kook de rode biet gaar, pureer en zeef. Meng de rode biet met gevogeltebouillon en agaragar en laat koken. Giet uit op een platte schaal en laat opstijven. Maak een siroop van het plat water en de suiker en laat hierin de bio-bleukaas smelten. Voeg stabilisator toe. Mix en zeef. Draai in de ijsturbine tot ijs. Verwarm de verpakte Keiemtaler in de oven op 180° gedurende 5 minuten. Snij de rodebietgelei in vier gelijke stukken.

Dresseer zoals op de foto.

Lees meer over:

Onze partners