Kalfsescalope met prosciutto en mozzarella

09/06/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 4 plakken Parmaham (of andere rauwe ham)
  • 1 glas sherry of witte wijn
  • rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • bouillon van rundsvlees
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 grote aardappelen

Bereidingswijze

Trek een bouillon van een soepbeen met vlees. Schil dikke aardappelen en snijdt er bolletjes uit met een aardappelboor. Kook de bolletjes 5 minuten tot ze net niet gaar zijn. Giet het kookwater af en laat de aardappels goed uitdampen. Fruit de geperste teentjes knoflook in olijfolie. Klop het vlees plat met een deegroller, kruid met peper en bak langs beide zijden in olijfolie. Haal het vlees uit de pan en leg op ieder stuk vlees een snede Parmaham. Giet de sherry en de bouillon in de bakpan en voeg rozemarijn toe. Breng al roerend aan de kook en laat het vocht inkoken. Verwarm de grill van de oven. Doe het vlees in een vuurvaste schotel en leg op ieder stuk vlees een flinke plak mozzarella . Bak de aardappelbolletjes in een frituurpan. Verwarm de borden. Leg op ieder bord een stuk vlees en overgiet met saus. Leg de aardappelen op de borden en versier met een tak rozemarijn.

Lees meer over:

Onze partners