Italiaanse kerstcake

  • Moeilijkheid

kerVoor 8 personen:

75 g blauwe rozijnen

2 el marsala

350 g bloem

2 tl dubbelkoolzure soda

150 g vloeibare honing

150 g suiker

50 g boter

3 el water

1 el venkelzaad

1 tl kaneel

400 g cox-appels, geraspt

200 g geblancheerde amandelen, grof gehakt

50 g pijnboompitten

75 g pure chocolade, gehakt

75 g walnoten, gehakt

Voor de afwerking:

4 el abrikozenjam

pecannoten en amandelen

gekonfijte kersen en kumquats

Bekleed een ronde springvorm met losse bodem van 20 cm met bakpapier en vet het bakpapier in. Doe de rozijnen en marsala in een kom en laat 15 minuten weken. Verwarm intussen de oven op 180°C. Zeef de bloem en dubbelkoolzure soda in een kom. Voeg de specerijen toe, giet dit mengsel over de bloem en roer tot een homogeen mengsel. Voeg de overige ingrediënten toe, evenals de geweekte rozijnen, en giet het beslag in de vorm. Zet de cake 1 uur in de oven. Verwarm de abrikozenjam in een pan en bestrijk de afgekoelde cake met een deel ervan. Versier de cake met noten en vruchten en werk af met de resterende jam.

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content