Italiaanse kerstcake

10/06/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Geef je waardering

Ingrediënten

kerVoor 8 personen:

  • 75 g blauwe rozijnen
  • 2 el marsala
  • 350 g bloem
  • 2 tl dubbelkoolzure soda
  • 150 g vloeibare honing
  • 150 g suiker
  • 50 g boter
  • 3 el water
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl kaneel
  • 400 g cox-appels, geraspt
  • 200 g geblancheerde amandelen, grof gehakt
  • 50 g pijnboompitten
  • 75 g pure chocolade, gehakt
  • 75 g walnoten, gehakt

Voor de afwerking:

  • 4 el abrikozenjam
  • pecannoten en amandelen
  • gekonfijte kersen en kumquats

Bereidingswijze

Bekleed een ronde springvorm met losse bodem van 20 cm met bakpapier en vet het bakpapier in. Doe de rozijnen en marsala in een kom en laat 15 minuten weken. Verwarm intussen de oven op 180°C. Zeef de bloem en dubbelkoolzure soda in een kom. Voeg de specerijen toe, giet dit mengsel over de bloem en roer tot een homogeen mengsel. Voeg de overige ingrediënten toe, evenals de geweekte rozijnen, en giet het beslag in de vorm. Zet de cake 1 uur in de oven. Verwarm de abrikozenjam in een pan en bestrijk de afgekoelde cake met een deel ervan. Versier de cake met noten en vruchten en werk af met de resterende jam.

Bereidingstijd: 15 minuten + 1 uur.

Onze partners