Hazenrug met roomsaus

09/06/11 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 hazenrugfilets
  • 1 koffielepel aalbessengelei
  • boter
  • zout en peper
  • olie
  • 1 potje wildfond
  • 1/2 dl room
  • 1 scheutje Cognac
  • 2 halve peren uit blik
  • 1 eetlepel veenbessenconfituur
  • 1 blik (200 g) Bonduelle Brusselse Spruitjes Extra Fijn, uitgelekt

Bereidingswijze

Schroei de hazenrugfilets snel aan alle kanten dicht in een nootje boter en laat ze nog een paar minuten garen. Ze moeten binnenin nog roze blijven. Kruid met peper en zout en laat even rusten. Giet de room en de Cognac bij de wildfond en laat op een hoog vuur enkele minuten inkoken. Roer de aalbessengelei door de saus.Warm de spruitjes op in een nootje boter. Snijd de hazenrugfilets in schuine plakjes. Schenk een spiegel saus op verwarmde borden en vlij het vlees erop. Schik er een portie spruitjes en een half peertje, gevuld met veenbessenconfituur, bij.

Tip: Serveer met een aardappelgratin bestrooid met gemengde geraspte kaas en Anco Paneermeel.

Lees meer over:

Onze partners