Grieks timbaaltje van verse tonijn met fetakaas en gember

09/06/11 om 12:35 - Bijgewerkt om 12:35

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 200 g verse tonijnsteak
  • 4 augurken
  • 15-tal zwarte ontpitte olijven
  • 1 sjalot
  • 4 trostomaten
  • goede olijfolie
  • sojasaus
  • mosterd
  • een stukje verse gemberwortel
  • 100 g blokjes fetakaas in olijfolie
  • tuinkers

Bereidingswijze

Snij de tonijnsteak in blokjes van 5 op 5 mm. Hak de augurken, de olijven en de sjalot eveneens fijn en voeg het mengsel bij de tonijn. Dompel de tomaten in kokend water, verfris en verwijder huid en zaden. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg deze ook bij het mengsel.

Neem 6 delen olijfolie, 1 deel sojasaus, een mespuntje mosterd en rasp hierin flink wat verse gember en kruid met zwarte peper. Roer de dressing goed door elkaar en voeg een beetje bij het tonijnmengsel. Laat dit een uurtje gekoeld staan. Vul een vorm met het mengsel en draai om op het bord. Besprenkel met de resterende dressing en leg enkele kaasblokjes op het bord. Versier met een plukje tuinkers.

* De fetakaas kan worden vervangen door schilfers Parmezaanse kaas.

Lees meer over:

Onze partners