Gnocchi's met courgettes en chorizo

10/06/11 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Geef je waardering

Gnocchi's met courgettes en chorizo

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g bloemaardappelen
  • 100 g bloem
  • 1 eierdooier
  • 20 g boter
  • zout
  • 300 g courgettemix (Soleil Jaune, Alberello di Sarzano, Striato Pugliese)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 100 g pittige chorizo in een stuk (worst)
  • 50 g rucola

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snij tweeën en stoom gaar. Pureer ze. Voeg bloem, eierdooier, boter en een snufje zout toe. Meng. Als het pastamengsel niet compact genoeg is, voeg dan nog wat bloem toe. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol de pasta eerst tot flinke bollen en dan tot worsten van ca. 2 cm dik.

Snij met een mes in stukjes. Plet elke gnocchi met de tanden van een vork zodat ze ribbeltjes krijgen. Kook ze - niet allemaal tegelijk! - in 2 liter gezouten water. Als de gnocchi's aan de oppervlakte drijven zijn ze gaar. Haal uit de pan en laat uitlekken.

Snij de courgettes in stukjes (niet schillen). Plet de knoflook en fruit in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de courgettes toe en sauteer ze 10 min. Draai ze regelmatig om tot ze 'al dente' zijn. Ontvel de chorizo. Snij in de lengte in tweeën en dan in plakjes van 1/2 cm dik. Doe de chorizo bij de courgettes en voeg daarna de gnocchi's en de rucola toe. Laat dit alles 5 min. op een hoog vuur bakken en roer af en toe. Onmiddellijk opdienen.

Lees meer over:

Onze partners