Gevulde tomaat met kaas en kwartelei

09/06/11 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 trostomaten
  • 75 g mascarpone
  • 35 g tomme-kaas
  • 75 g fijne spekreepjes
  • 1 el fijngesneden basilicumbladen
  • 4 kwarteleieren
  • gemengde sla, bieslook en platte peterselie
  • 1/2 dl vinaigrette
  • hoevebrood of stokbrood

Bereidingswijze

Snij de tomme-kaas in blokjes en meng onder de mascarpone. Voeg de spekblokjes en het basilicum toe, roer voorzichtig om en kruid met peper en zout. Dompel de tomaten 5 seconden in kokend water, verfris en verwijder de huid. Snij de tomaten doormidden, hol ze uit en vul ze voor drie vierde met het kaasmengsel.

Zet de halve tomaten in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Verwarm de oven tot 200°C. Zet de tomaten 4 minuten in de oven. Haal ze uit de oven. Breek de kwarteleieren één voor één en giet met een lepel in elke tomaat één ei. Verhoog de temperatuur van de oven tot 250°C. Zet de tomaten nog eens 4 minuten in de oven.

Meng de sla met de kruiden en wat vinaigrette en schik op vier borden. Deponeer de halve tomaatjes op de sla en dien onmiddellijk op met het brood.

Lees meer over:

Onze partners