Gevuld kalfsgebraad met kool, champignons en mozzarella

26/01/17 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:24

Gevuld kalfsgebraad met kool, champignons en mozzarella

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 6 à 8 personen

  • 4 à 5 grote savooiekoolbladeren
  • 200 g witte champignons
  • 5 el boter
  • 1 rode ui
  • 3 à 4 dikke sneden wit brood
  • 1 el citroensap
  • 1 kalfsgebraad, uit de borst
  • 4 el koolzaadolie
  • 50 cl witte wijn
  • 125 g mozzarella
  • 2 onbehandelde citroenen
  • fijngehakte bladpeterselie voor de afwerking

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de koolbladeren en druk de nerven plat. Blancheer de bladeren 3 à 4 minuten in kokend gezouten water. Giet af en snij in reepjes.
  3. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.
  4. Pel de rode ui en snij in plakjes. Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en fruit de ui glazig.
  5. Snij het witbrood in blokjes en bak goudbruin in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de koolreepjes, de gebakken champignons, de ui en het brood door elkaar. Besprenkel met het citroensap. Maak een insnijding in het kalfsgebraad en vul op met het koolmengsel. Maak dicht met houten prikkers of keukengaren.
  7. Kruid het gevulde kalfsgebraad met peper en zout. Verhit de koolzaadolie in een stoofpan en bak het gebraad rondom goudbruin. Blus met de witte wijn en bak 2 uur in de oven; bedruip regelmatig met de wijn.
  8. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel 15 minuten voor het einde van het bakken over het kalfsgebraad.
  9. Haal uit de oven en wikkel het gebraad in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
  10. Was de citroenen en snij in tweeën. Bak de citroenhelften in een braadpan zonder vetstof.
  11. Versnij het kalfsgebraad en schik de plakjes op een serveerschotel. Werk af met de fijngehakte peterselie en verdeel er de gebakken citroenen rond.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners