Gestoomde zalmplakjes met spinazie, minitomaten, basilicum en citroenvinaigrette

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

250 g verse spinazie

12 minitomaten

12 blaadjes basilicum

1 moot zalmhaas (± 400 g)

5 el olijfolie

3 el vers citroensap

2 koffielepels suiker

peper uit de molen

fijngemalen zeezout

Verwijder de stengels van de spinazie, was de bladeren in koud water en droog ze in een slazwierder. Was de minitomaten en snij ze doormidden. Schik de spinazie in het midden van het bord en leg de minitomaten met de gesneden kant naar boven kriskras over het spinaziebedje.

Bereid de vinaigrette: meng olie, citroensap, suiker en peper. Smeer de rooster van een stoompan in met olijfolie. Vul de pan met een bodem water, voeg zeezout toe en zet op hoog vuur.

Snij het zalmhaasje in plakjes (6 x 3 cm, ±8 mm dik). Kruid de plakjes met versgemalen peper en fijn zeezout. Laat het water in de stoompan hevig koken en stoom de zalmplakjes 2,5 minuten. Snij met scherp mes de basilicumblaadjes fijn. Leg 4 à 5 gestoomde zalmplakjes op de spinaziebedjes. Besprenkel met vinaigrette en bestrooi met basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content