Gestoomde skrei met kruidige zoete aardappelpuree

05/01/17 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

Gestoomde skrei met kruidige zoete aardappelpuree

Gestoomde skrei met kruidige zoete aardappelpuree © Diane Hendrikx

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

700 g zoete aardappelen

1 tl gemalen komijn

3 tenen knoflook

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 tl korianderzaadjes

4 x 125 g skrei

1 bosje koriander

een kneepje citroensap

1-2 tl harissa (Marokkaanse chilipasta)

4 el olijfolie

broccolischeuten, voor de afwerking

versgemalen zwarte peper en zout

Schil en snij de zoete aardappelen in stukken. Leg in een stoommandje, sprenkel er de komijn over en leg er de ongepelde tenen knoflook naast. Voeg de hele specerijen toe aan het kookwater en stoom de zoete aardappelen 10 min. Verwijder de knoflook en leg de vis op de zoete aardappelen. Stoom nog 10 min. Haal nadien de vis voorzichtig uit het stoommandje en hou warm. Pureer de zoete aardappelen met de uitgeknepen knoflook, de koriander, citroensap en harissa naar smaak, en de helft van de olijfolie. Verdeel over 4 borden en schik er de skrei op. Werk af met de rest van de olijfolie en de broccolischeuten.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners