Gepeperde soep met asperges en pancetta

09/06/11 om 12:52 - Bijgewerkt om 12:52

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 150 g zachte ui (witte of gele)
  • 6 tot 8 mooie groene asperges
  • 50 g rijst
  • 7 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl water
  • 150 g pancetta (Italiaans spek, in sneetjes van 1 Ã 2 mm dik)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Laat de ui in 3 eetlepels olie glazig worden zonder te kleuren. Breng op smaak met zout. Voeg er de rijst, de bouillon en het water aan toe. Laat de rijst op een zacht vuurtje in 15 minuten gaar worden.

Verwijder intussen de harde onderkant van de asperges. Kijk of de stengels onderaan niet geschild moet worden met de dunschiller. Snij de asperges in schuine schijfjes van 1 cm dik. De kopjes mogen 2-3 cm lang blijven.

Bak in de rest van de olie de in stukjes gesneden pancetta en de asperges. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed, zodat de asperges lichtjes kleuren maar toch al dente blijven.

Voeg de asperges en de pancetta bij de rijst en breng het geheel nog even aan de kook. Verifieer de smaak en bestrooi rijkelijk met peper van de molen.

Onze partners