Gemarineerde coquilles met artisjok, venkel en appel, ceviche van lavas en granité van gemberbier

21/12/13 om 13:17 - Bijgewerkt om 13:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Granité gemberbier:

  • 1000 g gemberbier
  • 1 bos koriander
  • 200 g limoensap
  • 200 g sake
  • 100 g suikerwater

Salade appel-artisjok-venkel:

  • 1 appel
  • 1 artisjokbodem, gekookt
  • 1 halve venkel
  • olijfolie
  • chardonnayazijn
  • lavas

Ceviche lavas:

  • 1 liter kippenfond
  • 500 g suhiazijn
  • 2 grote sjalotten, fijn gesneden
  • 2 tenen look, fijn gesneden
  • 50 gram gember, fijn gesneden
  • 1 bos lavas, fijn gesneden
  • 1 rode chili, ontdaan van zaad en fijn gesneden

Gemarineerde coquilles:

  • 8 Sint Jakobsschelpdieren
  • olijfolie
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Granité: mix alles, zeef , vries in in een diepe plaat en roer regelmatig om met een vork.

Salade appel-artisjok-venkel: snij drie gelijke delen brunoise van appel, venkel en artisjokbodem. Maak aan met olijfolie en chardonnayazijn en kruid met peper en zout. Breng op smaak met fijngesneden lavas.

Ceviche lavas: laat alles samen minimum 4 uur trekken. Zeef.

Gemarineerde coquilles: haal de coquilles uit de schelp met een mes. Verwijder het vuil en spoel af om het zand te verwijderen. Snij de coquilles in dunne plakjes en breng op smaak met peper, grof zout, zachte olijfolie en limoensap.

Onze partners