Geklutste scharreleieren met truffelolie

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

12 scharreleieren

40 g gehakte zwarte truffel (facultatief)

3 cl zure room

3 cl truffelnat (facultatief)

peper en zout

enkele druppels witte-truffelolie (aan het eind van de bereiding)

Breek de eieren in een bolvormige kom en klop ze tot een schuimige massa. Voeg zout, peper, room, gehakte truffel en truffelnat toe. Giet viervijfde van de mengeling in een kom, die men in een pan met kokend water zet. Roer met een houten lepel. Zodra de eieren beginnen te stollen, draait men het vuur zo laag mogelijk. Haal de kom vervolgens van het vuur en voeg op het laatste ogenblik enkele druppels truffelolie en de rest van de geklutste eieren toe, waardoor de massa nog veerkrachtiger wordt. Dien op met goudbruin gebakken en met knoflook ingewreven toast.

* De verse scharreleieren kan men met verse truffels in een gesloten doos leggen. Na een week hebben de eieren het indringende parfum van de truffels opgenomen.

* Het enige geheim om roereieren goed klaar te maken, is dat men ze niet uit het oog verliest en dat men de houten lepel geen ogenblik rust gunt. Het vuur mag niet te hoog staan en de tafel dient op voorhand gedekt te zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content