Gebakken rog met najaarssalade, linzenvinaigrette en krokant spek

10/06/11 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 4 el citroenolie
  • 8 lente-uien
  • 2 el kappers
  • 200 g rodebietenblokjes
  • 1 appel
  • 4 sneden gerookt spek
  • 4 roggenvleugels van 175 g
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Vinaigrette:

  • 25 g Puy-linzen
  • 2 takjes citroentijm
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 50 g boter
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Kook de linzen voor de vinaigrette met de citroentijm, knoflook, sjalot en bouillonpoeder. Verhit de boter op een matig vuur tot ze bruin wordt. Laat de linzen uitlekken, verwijder de kruiden en meng met de boter en geraspte citroenschil.

Pers Â1/2 citroen en voeg het sap toe. Kruid met peper en zout. Snij de aardappelen in blokjes en kook ze gaar. Meng het sap van de resterende Â1/2 citroen met de citroenolie, kruid met peper en zout. Laat de aardappelen uitlekken en meng met de vinaigrette.

Hak de lente-uien fijn en voeg met de kappers en rode biet toe aan de salade. Snij de appel in blokjes en meng met de salade. Bak het spek. Bak de rog in olijfolie aan beide kanten goudbruin. Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg er de rog bij en werk af met de vinaigrette en het spek.

Onze partners