Gebakken eendenlever met gekookte linzen, sherrysaus en (facultatief) uienconfit

2459969

© © Tony Le Duc Voor 4:

Gebakken eendenlever met gekookte linzen, sherrysaus en (facultatief) uienconfit
© © Tony Le Duc

Voor 4:

2 koppen groene linzen

4 dl lichte gevogeltebouillon

1 blad laurier

1 tak tijm

4 plakken eendenlever van 3 cm dik

peper en grof zeezout

4 kl uienconfituur (facultatief)

Voor de saus:

4 dl gevogeltebouillon

100 g ijskoude boter

1 dl Amontillado sherry

peper en zout

Kook voor de saus de bouillon in tot de helft. Monteer met boter en voeg de sherry toe. Draai het vuur uit en laat even doorwarmen. Kruid met peper en zout.

Kook de linzen gaar in lichte gevogeltebuillon met een blad laurier en een tak tijm. Giet af en laat uitlekken. Bak de plakken eendenlever in een droge tefalpan goudbruin langs beide kanten. Kruid met peper en grof zout. Verdeel de linzen in het midden van de borden, leg er de eendenlever op en daarop een royale koffielepel uienconfituur. Lepel de saus rondom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content