Fruit- en groentesla

09/06/11 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Geef je waardering

Fruit- en groentesla

Ingrediënten

Voor ±10:

Voor de stroop:

  • 1000 g water
  • 500 g suiker
  • blaadjes basilicum
  • 12 tot 20 druppels tabasco (of meer afhankelijk van de smaak)

Voor de fruit- en groentesla:

  • naar keuze frambozen, rode biet, aardbeien, blokjes geschilde tomaat, schijfjes halfgekookte wortelen

Voor de meringuestokjes met citroen en Provençaalse tijm:

  • 200 g limoensap
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g poedersuiker
  • 25 g eiwit in droge vorm
  • groene voedingskleurstof
  • droge Provençaalse tijm

Bereidingswijze

Maak de stroop. Leg de ingrediënten van de fruit- en groentesla gedurende 24 uur in de ijskast in de stroop. Doe in potjes.

Voor de meringue: voeg het citroensap toe aan het eiwit. Klop het eiwit stijf met de mixer. Voeg daarna de kristalsuiker beetje bij beetje toe. Spatel ten slotte de poedersuiker en de voedingskleurstof erdoor. Maak met een spuitzakje (maat 7) staafjes op de bakplaat. Bestrooi met tijm. Laat 1 uur bakken in de oven op 100°C. Leg onmiddellijk op de fruit- en groentesla.

Onze partners