Voor ±10:
Voor de stroop:
1000 g water
500 g suiker
blaadjes basilicum
12 tot 20 druppels tabasco (of meer afhankelijk van de smaak)
Voor de fruit- en groentesla:
naar keuze frambozen, rode biet, aardbeien, blokjes geschilde tomaat, schijfjes halfgekookte wortelen
Voor de meringuestokjes met citroen en Provençaalse tijm:
200 g limoensap
200 g kristalsuiker
200 g poedersuiker
25 g eiwit in droge vorm
groene voedingskleurstof
droge Provençaalse tijm
Maak de stroop. Leg de ingrediënten van de fruit- en groentesla gedurende 24 uur in de ijskast in de stroop. Doe in potjes.
Voor de meringue: voeg het citroensap toe aan het eiwit. Klop het eiwit stijf met de mixer. Voeg daarna de kristalsuiker beetje bij beetje toe. Spatel ten slotte de poedersuiker en de voedingskleurstof erdoor. Maak met een spuitzakje (maat 7) staafjes op de bakplaat. Bestrooi met tijm. Laat 1 uur bakken in de oven op 100°C. Leg onmiddellijk op de fruit- en groentesla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier