Frietjes met… biermosselen!

09/06/11 om 15:19 - Bijgewerkt om 15:19

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kg mosselen
  • 1 flesje Tongerlo Dubbel Blond Abdijbier 6°
  • 4 takken selder
  • 4 uien
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • boter
  • McCain Home Frit'
  • Devos Lemmens Mosselsaus en Mayonaise met Ei

Bereidingswijze

Spoel de mosselen overvloedig, schraap ze indien nodig schoon en gooi geopende exemplaren resoluut weg. Snijd de selder en de uien fijn en fruit ze aan in wat boter. Leg de mosselen op de groenten, maal er peper over, voeg de laurier toe en overgiet met het bier. Breng de mosselen aan de kook en bak intussen de Home Frit' frietjes. Schud de mosselen na ongeveer 5 minuten op en laat ze verder koken tot alle mosselen open zijn. Doe de mosselsaus in 4 kommetjes en zet die bij elk bord.

Tip: Zijn er mosseltjes over? Haal ze uit de schelp, wentel ze door bloem en bak ze goudbruin. Een heerlijk aperitiefhapje!

Onze partners