Fiësta fazant

10/06/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 stukken fazant (samen ± 1 kg)
  • 2 fijngesnipperde uien
  • een takje rozemarijn
  • 2 el rozijnen
  • 1 fijngesnipperd knoflookteentje
  • peper
  • zout
  • 1 mespuntje suiker
  • 1 kl bindmiddel
  • 1 glaasje droge sherry
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 pakje (400 g) Bonduelle Select Spinazie-Suikerpeultjes (diepvries)
  • 4 kuipjes Bosto Ready Rice Longgrain

Bereidingswijze

Maak een marinade van witte wijn, sherry, ui, look, rozemarijn en rozijnen. Leg de stukken fazant in de marinade, dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren. Schep af en toe om. Haal de stukken fazant uit de marinade en dep ze droog. Doe ze in een magnetronschaal en verwarm 6 min. afgedekt op halve kracht. Breng de marinade op smaak met peper, zout en suiker en giet over de fazant. Laat nog 20 min.verwarmen op lage kracht. Draai na 10 min. om. Meng het bindmiddel door de saus en laat nog 1 min. verwarmen op halve kracht. Bereid de groenten zoals aangegeven op de verpakking. Haal de fazant uit de microgolfoven. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Tip: Kneus de rozemarijnnaaldjes met een keukenmes zodat ze hun aroma beter afgeven.

Onze partners