Fazantenhen met mini witlof

07/12/12 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Een recept van Patrick van Hoorn van De Zuidkant in Damme.

Geef je waardering

Ingrediënten

  • 2 fazanten bij voorkeur hen
  • 1 st knolselder
  • 100 gr veenbessen (mag diepvries zijn)
  • 6st . mini witlof
  • 200 gr mini girolles
  • 100 gr verse zilveruitjes
  • Peper en zout
  • 100 gr goede bouillon van fazant
  • Scheut room
  • Suiker
  • Agar agar

Bereidingswijze

Snij de fazanten van het karkas en zet een bouillon op met witte wijn, wortel, prei, selder look en laurier. Snij de knolselder in kleine blokjes en doe deze in een pan met water room peper en zout. Laat zachtjes garen en cutteren tot een gladde massa en afkruiden met peper en zout.

Snij de zilveruitjes in 2 en pel de rokken af. Maak de mini girolles schoon. Zet de veenbessen op in 200 water met een scheutje crème de cassis en suiker, laat trekken.
Zeef de veenbessen en doe op 200 gram vocht 2 gr agar agar en zet koud. Kook de witlof op zijn geheel gaar in water met citroen sap zout en beetje suiker eventueel blaadje laurier. Spoel koud en snijdt topjes af en in 2. Reduceer de bouillon met scheutje room in tot saus dikte. Eventueel enkele kruiden toevoegen (laurier, tijm).

Onze partners