Crema Catalana

© Getty

Tip: hoe langer de basisvanillesaus ‘rijpt’ in de ijskast, hoe dieper de smaak van de crema Catalana zal zijn.

Nodig voor 4:
  • 4 dl volle melk
  • 1 dl room
  • 1 vanillepeul
  • 5 eierdooiers
  • 70 g suiker
Zo maak je de crema Catalana
  1. Breng de melk en de room met de opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker luchtig. Giet de melk en de room bij de eierdooiers en roer goed onder elkaar. Zet de massa op het vuur en laat onder voortdurend roeren binden. De massa mag niet meer koken of de eierdooiers zullen stollen en de vanillesaus zal haar binding verliezen.
  2. Giet de vanillesaus door een zeef en doe in diepe borden of kommetjes. Zet au bain-marie in een oven van 160 °C en laat in 30 tot 45 min. gaar bakken. De vanillesaus zal opgesteven zijn. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  3. Zeef nog een fijn laagje suiker over de crema Catalana en brand het tot een krokant laagje karamel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content