Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze noordzeegarnalen en raketsla

10/06/11 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 4 sneden boerenbrood
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • peper en zout
  • basilicum
  • 100 g raketsla
  • 250 g grijze garnalen

Bereidingswijze

Maak voor de marinade een vinaigrette van olijfolie, aceto balsamico en wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen en het zaad verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes van 1 cm snijden. Doe de blokjes tomaat in een kom, overgiet met de marinade, voeg twee eetlepels in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe en meng de ingrediënten. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.

Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel met olijfolie extra vergine. Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi een handje grijze garnalen over het geheel en versier met een blaadje basilicum.

Lees meer over:

Onze partners