Bruschetta met gemarineerde tomaten, grijze noordzeegarnalen en raketsla

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier:

4 sneden boerenbrood

6 tomaten

2 teentjes knoflook

6 eetlepels olijfolie

1 eetlepel aceto balsamico

1 eetlepel wijnazijn

peper en zout

basilicum

100 g raketsla

250 g grijze garnalen

Maak voor de marinade een vinaigrette van olijfolie, aceto balsamico en wijnazijn. Voeg een teentje geperste knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout. De tomaten in kokend water dompelen, ontvellen en het zaad verwijderen. Het vruchtvlees in blokjes van 1 cm snijden. Doe de blokjes tomaat in een kom, overgiet met de marinade, voeg twee eetlepels in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe en meng de ingrediënten. Zet de mengeling een uurtje in de koelkast.

Rooster het brood op de grillplaat, wrijf de sneden in met het tweede knoflookteentje en besprenkel met olijfolie extra vergine. Maak een bedje van raketsla. Plaats hier de toast op en lepel er de gemarineerde tomatenblokjes over. Strooi een handje grijze garnalen over het geheel en versier met een blaadje basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content