Borsjtsj – rodebietensoep

© Getty

Dit is een vereenvoudigde versie van borsjtsj, met kant-en-klare runderbouillon. Je kunt ook zelf bouillon maken met schenkelvlees van rund, dat vervolgens in de soep wordt geserveerd.

Voor 4 personen
  • 5 gekookte rode bieten
  • 1,5 l runderbouillon
  • 350 g rundstoofvlees (blokjes 2×2 cm)
  • 2 geschilde rapen (blokjes 1×1 cm)
  • 1 geschilde aardappel (blokjes 1×1 cm)
  • 1/8 kleine savooikool (repen van 5 mm)
  • kruidentuil (4 peterseliestengels, 2 takken tijm en 2 blaadjes laurier)
  • scheut rodewijnazijn
  • peper en zout
  • zure room (optioneel)
Bereiding
  1. Mix 4 grofgehakte rode bieten met 1 dl runderbouillon tot puree. Doe bij de rest van de bouillon en breng aan de kook. Voeg vlees, rapen, aardappel, savooikool en kruidentuil toe en laat op zacht vuur gaarkoken gedurende 20 minuten.
  2. Voeg halverwege een scheut rodewijnazijn toe om de kleur frisrood te houden.
  3. Verwijder de kruidentuil, kruid de soep met peper en zout en werk af met dobbelstenen gekookte rode biet (van 1 apart gehouden biet). Serveer eventueel met 1/2 eetlepel zure room. Geef er brood bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content