Beignets van geitenkaas

Voor 50 kleine beignets:

Voor 50 kleine beignets:

400 gram verse geitenkaas

1 el zwarte olijven

1 el fijngehakt basilicum

1 el gedroogde tomaten in olie

4 eierdooiers

Voor het deeg:

150 gram meel

100 gram maïsmeel

50 gram bakpoeder

1 ei

lauw water

Hak de ontpitte olijven en de tomaten fijn. Meng met de rest van de ingrediënten en rol de massa tot balletjes van 1,5 à 2 cm diameter. Leg in een schaal, bedek met boterhampapier en zet 2 tot 3 uur in de koelkast.

Voor het deeg: kluts het ei in een slakom. Meng de twee soorten meel en het bakpoeder en voeg beetje bij beetje water toe tot er een romig mengsel ontstaat. Laat tien minuten rusten. Haal de kaasballetjes uit de koelkast en steek in elk balletje een prikkertje.

Warm de frituurpan op tot 160°C. Dompel de kaasballetjes in het deeg, laat het overtollige deeg afdruipen en frituur de balletjes 2 minuten. Dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content