Arrós negre (zwarte rijst)

08/08/11 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:27

Geef je waardering

Arrós negre (zwarte rijst)

Ingrediënten

Voor 4:

  • 1/2 kg rijst (dikke korrel, geschikt voor paella)
  • 3/4 kg inktvis met inktzakjes
  • 1/4 kg uien
  • 1/4 kg tomaten
  • 4 knoflooktenen
  • 1 paprika
  • witte wijn
  • 1 l visfumet
  • 1 takje platte peterselie
  • een 'cazuela' (paellapan die in de oven kan)

Bereidingswijze

Maak de inktvis schoon, laat de inktzakjes heel en hou opzij. Snij de inktvis in stukken en de tentakels in ringen. Hak de gepelde uien en knoflook fijn. Dompel de tomaten even in kokend water, ontvel en hak het vruchtvlees fijn. Verwijder de zaden van de paprika, snij in blokjes.

Fruit de gehakte ui in 1 dl olijfolie. Voeg de inktvis toe, roer om tot alles een mooie kleur heeft, en doe er de gehakte tomaten en paprika bij. Laat kort pruttelen. Giet er een glas visfumet bij, laat weer een halfuurtje pruttelen, roer af en toe om.

Haal de inkt uit de zakjes en los op in wat witte wijn. Doe de rijst, visbouillon, inkt en wat zout bij de rest, kook de rijst gaar. Controleer halverwege de kooktijd of er nog wat fumet moet toegevoegd worden. Zet de pan nog even in de oven.

Verdeel de 'arrós negre' met behulp van ringen over de borden, versier met stukjes inktvis, paprika, olijf en een streepje saus van inktvis. Dien op met aioli (knoflookmayonaise) en een frisse salade.

Lees meer over:

Onze partners