Accademia

14/06/11 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

Geef je waardering

Accademia

© Jean-Pierre Gabriël

Ingrediënten

Voor een taart van 800 g:

  • 250 g poedersuiker
  • 150 g boter, zacht gemaakt
  • 2 hele eieren (van 60 g)
  • 1 eigeel
  • 60 g verse melk
  • 20 g gesuikerde geconcentreerde melk
  • 30 g vruchtvlees van citroen
  • 1 snuifje zout
  • 120 g patisseriebloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 8 g bakpoeder
  • 25 g limoncello (of andere citroenlikeur)
  • 1 à 2 zestes van geraspte citroen
  • 1 vanillestokje, in tweeën gespleten en uitgeschraapt

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenrobot (of mixer). Mix tot u een homogene pasta verkrijgt, maar niet langer anders wordt de cake te compact. Laat enkele minuten rusten.

Beboter een tulbandvorm, bestrooi met bloem (gebruik geen maizena maar meel van hard graan of voor polenta) en vul met het deeg. Bak 45 à 50 minuten in een heteluchtoven op 170 à 175°C.

Ontvorm op vetvrij papier. Bestrooi voor het opdienen royaal met poedersuiker.

Lees meer over:

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners