Negen Belgische bieren bekroond in Britse wedstrijd

27/10/11 om 18:44 - Bijgewerkt om 18:44

Bron: Knack Weekend

Op de World Beer Awards hebben negen Belgische bieren een prijs weggekaapt. Rodenbach Grand Cru werd bekroond in een van de vijf hoofdcategorieën.

Negen Belgische bieren bekroond in Britse wedstrijd

Alle deelnemende bieren moesten eerst per continent (Azië, Amerika en Europa) de strijd met elkaar aangaan. Op dat niveau wisten negen Belgische bieren van vijf verschillende brouwerijen zich te onderscheiden. Vier daarvan konden zich waarmaken tegenover hun Aziatische en Amerikaanse concurrenten.

De vijftig onderverdelingen bij aanvang van het concours werden daarna teruggebracht naar vijf hoofdcategorieën, waarvan Rodenbach Grand Cru één won. Het werd bekroond als beste Dark Ale en beste Ale ter wereld.

Brouwerij Palm zag ook Rodenbach Vintage de Europese onderverdeling Speciality Dark Ale winnen, terwijl Steenbrugge Wit de titel kreeg van beste gekruid witbier. De Petrus Dubbel Bruin van brouwerij Bavik won op het Europese niveau de categorie Abbey Dark Ale, terwijl Petrus Aged Pale de categorie Speciality Pale Ale op zowel het continentale als internationale niveau domineerde. Wittekerke Rosé werd bekroond als beste witbier met fruit op Europees niveau.

De Oude Geuze van de Brusselse brouwer oud Beersel won de categorie Lambic & Gueuze Pale Ale, zowel op het Europese als het internationale niveau. Brouwerij Haacht behaalde met de Tongerlo Prior 9 de Europese overwinning in de categorie Abbey Pale Ale. Kriek Max van Bockor is de beste kriek, op Europees en op wereldniveau. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners