De druk van Michelin: waarom chefs hun sterren teruggeven

30/12/16 om 13:01 - Bijgewerkt om 14:22

Van Kobe Desramaults tot Geert Van Hecke, ze ruilden hun sterrenzaak in 2016 om voor een nieuw, kleinschaliger concept. 'Die ster brengt een heel circus met zich mee dat niet meer van deze tijd is.'

Velen zullen 2016 blijven herinneren als het jaar waarin veel grote artiesten overleden, maar voor gastronomen zal het ook altijd het jaar blijven waarin heel wat sterrenchefs hun restaurant opdoekten om nieuwe, kleinschalige en laagdrempelige zaak uit de grond te stampen. Is de ster op de koksmuts een last geworden? Is de druk te groot? Zijn het de inspecteurs die de lat te hoog leggen?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info