De druk van Michelin: waarom chefs hun sterren teruggeven

30/12/16 om 13:01 - Bijgewerkt op 16/01/18 om 09:57

Van Kobe Desramaults over Geert Van Hecke tot Gert De Mangeleer, ze ruilden hun sterrenzaak de afgelopen jaren om voor een nieuw, kleinschaliger concept. 'Die ster brengt een heel circus met zich mee dat niet meer van deze tijd is.'

Velen zullen de afgelopen jaren blijven herinneren als een periode waarin veel grote artiesten overleden, maar voor gastronomen zal het ook altijd de tijd blijven waarin heel wat sterrenchefs hun restaurant opdoekten om nieuwe, kleinschalige en laagdrempelige zaak uit de grond te stampen. Is de ster op de koksmuts een last geworden? Is de druk te groot? Zijn het de inspecteurs die de lat te hoog leggen?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners