Chef Sofie Dumont popt up op Paradise City

© /

Chef Sofie Dumont zorgt voor een streepje gezonde haute cuisine op het groene muziekfestival Paradise City en opent er een pop-uprestaurant met gezond en lokaal lekkers.

Vorig jaar was Paradise City een opvallende nieuwkomer in het Belgische festivalcircuit. De kraakverse muzikale tweedaagse aan het groene kasteeldomein van Perk onderscheidde zich meteen van de concurrentie door zijn groene aanpak. Naast indie en electronische acts op de affiche, waren ook duurzaamheid en ecologie opmerkelijke headliners.

Milieuvriendelijk transport voor de artiesten, groene flyers gedrukt op zaadzakjes (waarmee je achteraf een eigen stukje groen kon creĆ«ren), een interessant vegetarisch foodaanbod en ecologische voorzieningen zoals ecologische toiletten, groene stroom, gefilterd kraantjeswater, herbruikbare bekers en een doelgericht afvalmanagement – inclusief kippenhok en composthoek op de festivalwei, zorgden ervoor dat Paradise City door de Britse kwaliteitskrant The Guardian werd getipt als een van de tien niet te missen Europese festivals.

Chef Sofie Dumont popt up op Paradise City

Dit jaar focust Paradise City nog meer op de smaakpapillen, opnieuw op een zo duurzaam mogelijke manier. Nieuw is het pop-uprestaurant, gerund door ladychef Sofie Dumont, waar festivalgangers kunnen aanschuiven voor gezonde haute cuisine in de vorm van een driegangenmenu, bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Leuk ook is dat de gerechten worden afgewerkt met kruiden die op het domein zelf groeien. ‘Lekker, gezond en lokaal eten moet ook op festivals kunnen’, om het met de woorden van Dumont te zeggen. Voor 59 euro ben je een nieuwe culinaire ervaring rijker. Klik hier om je future food in dit stukje ‘paradise island’ nu al te bestellen.

Daarnaast telt het festival opnieuw een flinke delegatie foodtrucks en kraampjes. Zo is er het Haute Friture met de bio-versie van het gekende frietkot, SPOON dat gezonde wraps, soep en quiches serveert uit een oude ambulance, de eiwitrijke want uit zeewier opgetrokken alternatieve burger van Dutch Weed Burger, de befaamde fish & chips van de Antwerpse foodtruckpionier Jean sur Mer, falafels van Kok au Van, Belgische rough cuisine van TƆMMER en in wereldprimeur de allerlekkerste handgedraaide veggie Balls & Glory van Wim Ballieu! Onder het motto Think global, eat local zullen al deze ambulante cateringdiensten zoveel mogelijk samen lokaal hun aankopen doen.

Nog een regel op Paradise City: alles wordt zoveel mogelijk zelf bereid. Dus exit pakjes, plastic zakjes, en processed food. Zowat 80% van het culinaire aanbod zal ook opnieuw vegetarisch zijn. En, Paradise City profileert zich als een future proof festival en staat dus open voor innovatieve en buitengewone ingrediƫnten die een niet alledaags alternatief bieden voor de gangbare eetgewoonten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zeewier, insecten of algen.

Dit jaar kunnen festivalgangres ook hun foodsnacks bestellen via een applicatie. Daarna wordt je bestelling persoonlijk naar je toe gebracht, waar je je ook bevindt op het festivalterrein. Dit allemaal met de applicatie TSJING, gemaakt door gasten uit het Leuvense. Een primeur. De applicatie is niet enkel een surplus voor de consumenten, ook de organisatie zelf steekt er heel wat van op. (DB)

Paradise City vindt plaats op 25 en 26 juni. Adres: Kasteelhoekstraat, 1820 Steenokkerzeel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content