Review | Culinair

Aan tafel bij Omen in Mol: eigenzinnige fine dining met veel potentieel

positieve belevenis
positieve belevenis

Restaurant - Omen

Waar - Statiestraat 52, 2400 Mol

Type keuken - Een eigenzinnige versie van fine 
dining met een vast menu.

Sfeer & geluid - Het gerenoveerde herenhuis komt pas na de schemer echt tot z’n recht, mede dankzij de intieme verlichting.

Rekening - De basisformule is 66 euro per persoon, per extra gang betaal je 11 euro. Diner met aangepaste dranken voor twee kostte 245 euro.

Website - www.restaurantomen.be

In The Omen uit 1976 adopteert een koppel een kind dat al snel dood en verderf zaait in zijn omgeving en misschien wel de duivel zelf is. Het is een horrorfilm die ik veel te jong zag en die me flink wat nachtmerries opleverde. Die associatie maakte Rob Van den Broeck waarschijnlijk niet. Voor hem was de beschikbaarheid van een pand in centrum Mol net een positief voorteken om zijn eigen restaurant Omen te starten. Na enkele ingrijpende veranderingen in zijn leven was dat het laatste duwtje in de rug dat hij nodig had. Terwijl hij in de keuken staat, ontvangt zijn beste vriendin Veerle Rosmeulen de gasten.

De gastvrouw voorziet ons van een gerijpte geuze en een verrassend zuivere pet’nat. Daarbij komen enkele amuses die minder op hun plek zijn. Een macaron van thee en appel verrast enigszins, maar een koekje van zeesla met citroen en rauwe erwt is geen succes. Hopelijk is dit geen, sorry, voorbode van het vervolg van de maaltijd. Die verloopt trouwens volgens een vaste formule waarbij we zowel de aangepaste natuurwijnen als de alcoholvrije dranken nemen.

Bij de eerste etappe laat de keuken een ander gezicht zien. De Chawanmushi, een hartige flan met onder meer krab en erwt, is subtiel maar perfect op smaak, de dranken en het moutbrood met uienboter vullen mooi aan. Daarna een bordje met mosselen en gepofte tomaatjes, en dan heilbot met asperges en beurre blanc: mooi bereid, juist afgekruid en wederom prima begeleid door de dranken. De uitsluitend natuurlijke wijnen en huisgemaakte sappen zijn niet alleen goed gekozen, maar vertonen bovendien geen typische bijsmaken of foute aroma’s: een zeldzaamheid.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De laatste gang volgt de curve jammer genoeg niet helemaal. Het idee van een gerecht met lamsvlees, pistache en yoghurt blijkt beter dan de uitwerking. Ondanks het botermalse en rosé vlees zorgen de verschillende smaken en texturen voor te weinig harmonie.

Omen is mede dankzij de kundige bediening een plek waar je je snel thuis voelt en graag tafelt. Wanneer dit passieproject wat meer gerodeerd zal zijn, zullen de plaatsen hier snel schaars worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content