Getest: foundations

Beautyredactrice Sofie Albrecht testte verschillende foundations en meldt u welke nieuwigheden u de beste dekking, het mooiste eindresultaat of de gezondste gloed geven.

M.A.C. Matchmaster foundation SPF 15
(14 T, pompflacon 35 ml: 33 euro) Belooft: natuurlijke dekking op maat
Getest: Deze foundation werkt met pigmenten in een transparante ‘verpakking’, zodat de eigen huidskleur doorschijnt en je een zeer natuurlijk effect krijgt. De fluide textuur is licht, brengt gemakkelijk aan, hydrateert en geeft een half matte finish. De dekking is gemiddeld, maar doordat de textuur zo licht is kan je die opbouwen met verschillende laagjes waar nodig.

Diorskin Nude fluide spf 15 (pompflacon 30 ml, 17T: 47,27 euro, bestaat ook als compact) Belooft: een stralende teint
getest: Deze fluïde geeft een mooie, natuurlijke gloed en medium dekking. Eerder voor een huid die meer last heeft van een vale teint dan van imperfecties.

Bobbi Brown Long-Wear Even Finish SPF 15 (pompflacon 30 ml, 18 T, 41 euro) Belooft: langdurige natuurlijke dekking en hydratatie
Getest: de textuur houdt het midden tussen een fluïde en een crème en hydrateert merkbaar. De huid voelt zacht en comfortabel aan, de teint is egaler dankzij een goede dekking met een natuurlijk ogende finish. Deze foundation houdt het langer dan gemiddeld uit. Ideaal dus voor een lange dag.

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Make-up SPF 10 (flesje 30 ml, 12 T, 38 euro) Belooft: 15 u lang te blijven zitten zonder te veranderen, vervagen of af te geven
Getest: Het glazen flesje vinden we niet zo handig om de juiste hoeveelheid product te krijgen. De lichte fluïde textuur is geurloos, vetvrij en talgregulerend (ideaal dus voor vettere huiden). Een enkel laagje geeft een natuurlijke dekking, verschillende lagen bieden een behoorlijke camouflage van onvolmaaktheden met een semimatte finish.

Max Factor Facefinity All Day Flawless 3-in-1 foundation SPF 20 (5T, pompflacon 30 ml: 14,99 euro) Belooft: langdurig matte, egale teint
Getest: Max Factor beweert drie producten in één te combineren in zijn nieuwste foundation: een primer voor een lang houdende basis, een concealer om onvolmaaktheden te camoufleren en een foundation met UV-bescherming. Dekken doet hij in elk geval. Dit product geeft een matte finish zonder dof of te poederachtig te lijken en komt de dag redelijk goed door. Wel goed uitwerken.

Giorgio Armani Maestro Fusion Make-up SPF 15 (pipetflacon 30 ml : 61 euro) Belooft: lichte textuur met hoge pigmentconcentratie
Getest: “Dit is geen foundation”, stelt Armani’s make-upgoeroe Linda Cantello. De zeer vloeibare textuur is inderdaad ongewoon. In plaats van water koos men vluchtige oliën die verdampen na het aanbrengen. Daardoor krijg je een vederlichte textuur die zich zeer vlot laat aanbrengen zonder strepen. Geeft een lichte, egale dekking.
Verkrijgbaar in Parfuma in Antwerpen, Galeria Inno in Brusselse Nieuwstraat en Woluwe shopping

Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content