Culinair Culinair Waar tafelt architect Bart Lens? ‘Het interieur is gedateerd, maar hier serveren ze pure kunst’ Bart Lens ontwierp met Lens°Ass Architecten vele unieke woningen in ons land, maar ook het project One Broel in Kortrijk en de uitbreiding van de sporthal van HoGent. Hij houdt niet van ‘gemaakt’, lekker en tof is genoeg. ‘De beleving is geslaagd als het op alle vlakken klopt – van wat er op je bord ligt tot de bediening.’
Culinair Culinair Weg van de platgetreden pad thai: waarom we de Thaise keuken lang niet zo goed kennen als we denken Thailand, land van toeterende tuktuks, gouden tempels en idyllische stranden. En van dat wereldwijd bekende gerecht, pad thai. Maar mag het ook eens wat anders zijn?
Human Interest Human Interest Chef Roger van Damme: ‘Hoe groot de passie ook is, uiteindelijk zijn het je discipline en doorzettingsvermogen die het verschil maken' Roger van Damme (52) groeide op in Sluis en studeerde af als patissier. Na de opening van Het Gebaar in Antwerpen in 1994, aanvankelijk een tearoom met broodjes, groeide hij uit tot een veelgelauwerde sterrenchef. Hij verzorgt ook kookprogramma’s op Njam! en kookboeken. Zijn nieuwste, Het gebak, is vorige week verschenen.
Weekend tipt: eropuit Weekend tipt: eropuit Lang weekend: vijf uitjes om in de agenda te zetten De lente is al even in het land, maar voor wie er nog niet van heeft kunnen genieten, is dit verlengd weekend het moment. Hier zijn onze vijf tips.