Culinair Culinair Wanneer verandert kookinspiratie in culinaire appropriatie? ‘Als ik een Grieks of Turks gerecht op een minder traditionele manier breng, komt daar reactie op’ In een wereld waar we steeds gevarieerder eten en digitaal recepten met elkaar delen, rijst de vraag waar fascinatie en inspiratie eindigen en culinaire toe-eigening begint.
Koken zoals Stijn Deschacht van de Over Eten-podcast: recept voor mole verde met makreel Oostendenaar Stijn Deschacht werkt bij Bar Bulot, maakt met Over Eten Vlaanderens boeiendste culinaire podcast en heeft een diepe liefde voor de Mexicaanse keuken. Dit is zijn recept voor mole verde met makreel.
Culinair Culinair Elke dag Thais of Mexicaans: deze Vlamingen zijn verslaafd aan de uitheemse keuken Italiaans, sushi, Thais – de kans is groot dat er ook op jouw tafel regelmatig iets anders staat dan typisch Vlaamse kost. Maar Leila en Stijn gaan verder: zij kookt negen op de tien keer Aziatisch, hij eet bijna dagelijks Mexicaans.