Human Interest Human Interest Je puber beter begrijpen? Deze 9 boeken helpen je daarbij De puberteit is een periode die heel wat uitdagingen met zich meebrengt voor je tiener, maar ook als ouder zit je weleens met de handen in het haar. Gelukkig verschenen er heel wat boeken die wegwijs maken in de woelige wereld der puberteit. Een selectie.
Culinair Culinair De betere superfood: 3 recepten met zeewier in de hoofdrol Met het kookboek 'Koken met zeewier' tonen auteurs Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering en Bella Thewes dat zeewier en algen een smakelijke toevoeging kunnen zijn in je keuken. Wij mochten alvast drie verrassende recepten delen.
Human Interest Human Interest Seks in tijden van kanker: 'De ziekte is de ongenode gast die altijd mee in bed ligt' Kanker verandert veel, inclusief seksualiteit. Het laat diepe sporen achter in het seksleven van patiënten en hun partners. Maar er is hoop. Dat is de boodschap van onco-seksuologe Kristel Mulders en haar co-auteurs Jorane Janssens en Ann Bogemans. In het boek Kanker in de slaapkamer bespreken ze hoe het ook anders kan, ondanks de uitdagingen.
Recepten Recepten Zeebarbeel met artisjok, rood basilicum, rode biet, zwarte olijven en daslook Een recept van restaurant Jan Van den Bon in Gent.
Recepten Recepten Kroket met gehakt op Japanse wijze Dit is een heel populair gerecht in Japan en wordt als maaltijd geserveerd met rijst en groentesalade. Om ten volle te kunnen genieten van het contrast in textuur, moet je dit gerecht onmiddellijk na het frituren eten: geniet van de krokante panko aan de buitenkant en de zachte aardappelpuree met gehakt aan de binnenkant.
Recepten Recepten Gemberballetjes met soja, lente-ui en sesamzaadjes Dit is een erg makkelijk recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens lams- of kippengehakt of vervang de balletjes volledig door vegetarische falafel.
Recepten Recepten Venkelsoep met basilicumolie Deze soep stond in het Mijn Pop-uprestaurant 2016 Strombowli op de lunchkaart tijdens de eerste frisse lenteweken. 'Wij serveerden de soep zonder room, dus die kun je ook gewoon weglaten voor een lichtere versie.'
Recepten Recepten Groentebrochettes met Mexicaanse quinoa Deze groentebrochettes met Mexicaanse quinoa zijn zoveel spannender dan klassieke satés met rijst en je kunt er alle kanten mee op. Serveer ze als zomers hapje met verschillende dips of als lichte maaltijd met herfstgroente zoals pompoen en pastinaak. Healthy party food met een Mexicaanse twist!
Culinair Culinair Julie Van den Kerchove over haar eerste boek: ‘Mijn manier van eten is een levensstijl’ Blogster en kokkin Julie Van den Kerchove heeft gisteren haar boek Julie Natuurlijk, boordevol raw food-recepten, gelanceerd. Raw food is dan ook meer dan alleen lekker eten, het is een levensstijl die je volgens Julie heel wat gezondheidsvoordelen oplevert. Hoe dat juist zit, legt ze je graag zelf uit.