Koffietruffels

Voor ongeveer 700 gram
10 g Nescafé Gold Dessert oploskoffie
250 g room
40 g suiker
40 g glucosestroop (te koop bij Aveve)
300 g fondantchocolade
40 g gezouten boter
Voor de afwerking
400 g fondantchocolade
Cacaopoeder
1. Breng de room samen met de oploskoffie, suiker en glucose aan de kook.
2. Giet het mengsel op de chocolade en de boter en mix het geheel tot een gladde massa.
3. Stort de gemixte massa in een bak die je met plasticfolie bedekt.
4. Zet dit een paar uur in de diepvries zodat de massa is opgesteven.
5. Keer de bak om en leg de opgesteven massa op de snijplank. Haal de plasticfolie er voorzichtig af.
6. Snijd mooie blokjes.
Voor de afwerking
7. Smelt de fondantchocolade au bain-marie.
8. Prik de truffels op een vorkje en haal ze door de gesmolten chocolade en vervolgens door het cacaopoeder.
9. Laat even opstijven en zeef vervolgens het overige cacaopoeder eraf.
10. Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier