Frambozentaart

Voor de taartbodem
300 g bloem
65 g bloemsuiker
1 ei
125 g koude boter
Voor de banketbakkersroom
Zelfde ingrediënten en werkwijze als voor de millefeuille
Voor de crème Suisse
400 g banketbakkersroom
400 g opgeklopte room
Voor de afwerking
2 bakjes frambozen
Frambozenconfituur
Citroensap
Pistachenootjes
Atsina cress
Bereiding taartbodem
1. Doe de bloem, bloemsuiker en het ei in een keukenrobot en laat draaien met de kneedhaak.
2. Voeg de blokjes koude boter toe en laat kneden tot je een mooi homogeen deeg hebt.
3. Rol het deeg uit op een beetje bloem.
4. Vul de taartring en bak ca. 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 175°C.
5. Laat de vorm afkoelen.
Volg de stappen 11 t.e.m. 15 van het recept millefeuille met karamelmousse (zie verder) voor de banketbakkersroom.
Crème Suisse
6. Klop de banketbakkersroom los en spatel de opgeklopte room eronder.
Afwerking
7. Neem de gebakken taartbodem en vul hem met de crème Suisse.
8. Leg de frambozen omgekeerd op de mousse.
9. Roer wat confituur los met wat citroensap (om het iets frisser te maken).
10. Vul de frambozen met de confituur met behulp van een spuitzak.
11. Werk de taart af met pistachenootjes en atsina cress.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier