ESPUMA VAN CHOCOLADE, KARAMEL, NOUGATIJS
![](https://img.static-rmg.be/a/view/q75/w680/h0/3746480/7489123-jpg.jpg)
05-12-2017, 20:00
Bijgewerkt op: 07-12-2020, 18:20
Nagerecht Voor 6
450 g chocolade (70%)
1/2 l melk
1/2 eiwit
20 g kardemom
50 g cashewnoten
50 g gerookte amandelen
50 g hazelnoten
50 g gekaramelliseerde pecannoten
160 g suiker
20 cl vloeibare room
80 g boter
1/2 kl zout
nougatijs
Warm de melk op met de kardemom, laat trekken, zeef. Giet op de gesmolten chocolade, meng het eiwit erdoor. Doe in een drukfles.
Hak de noten fijn.
Maak de karamel: laat de suiker op matig vuur smelten, warm tegelijkertijd de room op. Meng de room door de suiker zodra die een mooie amberkleur krijgt. Roer de boter erdoor, laat lauw worden, bewaar koel.
Spuit wat espuma van chocolade op het bord, serveer met de karamel, fijngehakte noten en het nougatijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier