Ikea slaat in India, Thailand en Indonesië de handen in elkaar met lokale sociale ondernemers voor unieke, handgemaakte collecties. Voor de vijfde 'limited edition' collectie werkten ze samen met vrouwelijke ondernemers en handarbeiders uit India. De KRYDDAD-collectie ligt vanaf nu in de Ikea woonwarenhuizen van Wilrijk, Anderlecht en Hognoul.

Opbrengst en steun

De opbrengst van de verkoop ervan vloeit volledig terug naar de lokale sociale ondernemingen. De Indiase vrouwen krijgen de kans om hun producten te verkopen in woonwarenhuizen wereldwijd dankzij dit project. Ook worden ze door Ikea ondersteund bij de ontwikkeling van hun onderneming. De Zweedse keten deelt haar expertise op vlak van business development, design, productie, bevoorrading, enzoverder. Zo hopen ze dat de sociale ondernemingen onafhankelijk en zelfvoorzienend kunnen groeien.

Vrouwelijk ondernemerschap

Deze samenwerkingen zijn een manier van Ikea om te tonen dat ze vrouwelijk ondernemerschap steunen. 'Er is geen betere manier om mensen uit armoede te helpen, dan hen een fatsoenlijke job te garanderen. Die geeft hen niet alleen een inkomen, ze geeft de vrouwen ook vertrouwen in hun vaardigheden als ambachtslui én zakenvrouw. Het is dan ook een privilege voor IKEA om samen te werken met sociale ondernemers die bijdragen aan een fairdere maatschappij', aldus Steve Howard, Chief Sustainability Officer van IKEA.

De KRYDDAD-collectie bestaat uit kussens, placemats en poufs in rustige stoffen met een etnische touch, en handgemaakte manden uit riet en bananenbladeren. De lijn is het resultaat van een samenwerking met Rangsutra en Industree, twee sociale ondernemingen die samen werk verschaffen aan zo'n 1.100 vrouwelijke ambachtslui in India. (LP)

Ikea slaat in India, Thailand en Indonesië de handen in elkaar met lokale sociale ondernemers voor unieke, handgemaakte collecties. Voor de vijfde 'limited edition' collectie werkten ze samen met vrouwelijke ondernemers en handarbeiders uit India. De KRYDDAD-collectie ligt vanaf nu in de Ikea woonwarenhuizen van Wilrijk, Anderlecht en Hognoul.De opbrengst van de verkoop ervan vloeit volledig terug naar de lokale sociale ondernemingen. De Indiase vrouwen krijgen de kans om hun producten te verkopen in woonwarenhuizen wereldwijd dankzij dit project. Ook worden ze door Ikea ondersteund bij de ontwikkeling van hun onderneming. De Zweedse keten deelt haar expertise op vlak van business development, design, productie, bevoorrading, enzoverder. Zo hopen ze dat de sociale ondernemingen onafhankelijk en zelfvoorzienend kunnen groeien. Deze samenwerkingen zijn een manier van Ikea om te tonen dat ze vrouwelijk ondernemerschap steunen. 'Er is geen betere manier om mensen uit armoede te helpen, dan hen een fatsoenlijke job te garanderen. Die geeft hen niet alleen een inkomen, ze geeft de vrouwen ook vertrouwen in hun vaardigheden als ambachtslui én zakenvrouw. Het is dan ook een privilege voor IKEA om samen te werken met sociale ondernemers die bijdragen aan een fairdere maatschappij', aldus Steve Howard, Chief Sustainability Officer van IKEA.De KRYDDAD-collectie bestaat uit kussens, placemats en poufs in rustige stoffen met een etnische touch, en handgemaakte manden uit riet en bananenbladeren. De lijn is het resultaat van een samenwerking met Rangsutra en Industree, twee sociale ondernemingen die samen werk verschaffen aan zo'n 1.100 vrouwelijke ambachtslui in India. (LP)