"Zelfs als de winter straks voorbij is, geniet je nog van je designhaard", vertelt Pierre Decoster van Metalfire.

Ongelijk heeft hij natuurlijk niet, want een druk op de knop volstaat om ook in het tussenseizoen wat warmte te creëren met een designhaard op gas of hout. Het gebruik van een 'tussenverwarming' in het 'tussenseizoen' is trouwens een trend.

Metalfire heeft een naam en faam met zijn designhaarden. De strakke haarden zijn vooral in moderne interieurs gewild. Elk jaar dienen er zich technische innovaties aan.

Dit jaar breekt Metalfire door met kachels met een 'hoek'. Dat klinkt een beetje simpel, maar is een technisch hoogstandje, omdat het glas in één stuk wordt aangemaakt. Het glas sluit ook naadloos aan op de wand en de metalen verbrandingskern. Zowel voor gas- als houtkachels die voorzien zijn van een liftdeur.

Piet Swimberghe

"Zelfs als de winter straks voorbij is, geniet je nog van je designhaard", vertelt Pierre Decoster van Metalfire. Ongelijk heeft hij natuurlijk niet, want een druk op de knop volstaat om ook in het tussenseizoen wat warmte te creëren met een designhaard op gas of hout. Het gebruik van een 'tussenverwarming' in het 'tussenseizoen' is trouwens een trend. Metalfire heeft een naam en faam met zijn designhaarden. De strakke haarden zijn vooral in moderne interieurs gewild. Elk jaar dienen er zich technische innovaties aan. Dit jaar breekt Metalfire door met kachels met een 'hoek'. Dat klinkt een beetje simpel, maar is een technisch hoogstandje, omdat het glas in één stuk wordt aangemaakt. Het glas sluit ook naadloos aan op de wand en de metalen verbrandingskern. Zowel voor gas- als houtkachels die voorzien zijn van een liftdeur. Piet Swimberghe