Vergeet nooit goed de afwerking van een object te bekijken. Hier merken we dat dit zilveren (?) schaaltje bijzonder grove details heeft. Het gaat duidelijk om een afgietsel. Zilverwerk werd, gezien de kostbaarheid, steeds fijn afgewerkt. Zo'n antiek zilveren schaaltje behoort normaliter te zijn gedreven of geperst en dus flinterdun.

Ook de merkjes zullen zijn afgegoten. Het zou gaan om Nederlands zilver van het tweede gehalte. Ik weet zelfs niet of het van massief zilver is. Het heeft vooral een decoratieve waarde.

Vergeet nooit goed de afwerking van een object te bekijken. Hier merken we dat dit zilveren (?) schaaltje bijzonder grove details heeft. Het gaat duidelijk om een afgietsel. Zilverwerk werd, gezien de kostbaarheid, steeds fijn afgewerkt. Zo'n antiek zilveren schaaltje behoort normaliter te zijn gedreven of geperst en dus flinterdun.Ook de merkjes zullen zijn afgegoten. Het zou gaan om Nederlands zilver van het tweede gehalte. Ik weet zelfs niet of het van massief zilver is. Het heeft vooral een decoratieve waarde.