Zwitserland unplugged: offline genieten in de bergen

Zwitserland unplugged: offline genieten in de bergen
Zwitserland unplugged © -

(LP)

Zwitserland unplugged © -

Berghut zonder mobiele ontvangst

- Gelegen in Val de Bagnes op 2230 m., boven Fionnay. Prachtig uitzicht op de Grand Combin. Achter de hut bevindt zich het Lac de Louvie en het bergpad naar de Mont Fort. Bemande herberg zonder wifi noch mobiele ontvangst. Interessante bergpaden richting Verbier (Sentier des chamois, het gemsenpad), naar het Lac Cleuson (Nendaz), of richting Prafleuri en het Dixence stuwmeer.

Zwitserland unplugged © -

Detox weekend Montagne Alternative

- Gezellig detoxen bij Montagne Alternative in Commeire bij Verbier. Je logeert in een luxueuze voormalige schuur temidden van de Zwitserse Alpen en je kan er deelnemen aan yogasessies, workshops met een voedingsdeskundige of de wijde natuur intrekken voor een detox-picknick.

Zwitserland unplugged © -

AlpnessTrail in Gstaad en Lenk-Simmental

- Wandelen is een ideale uitlaatklep. Inspirerend is een dagwandeling of meerdaagse tocht over de AlpnessTrail. Deze lusvormige langeafstands-tour voert in 13 etappen over de Alpen van het Saanenland en het Obersimmental. Wandelaars komen indrukwekkende plekken voorbij, waar informatie wordt verstrekt over de Alpenflora en fauna en tradities. Overnachten kan in berghutten of pensionnetjes in het dal.

Zwitserland unplugged © -

Wandelweg met hangmatten in Saas-Grund

- Op het Wellness- en Genussweg Kreuzboden in Saas-Grund (bij Saas-Fee) kom je volledig tot rust. Actief genieten over 1,2 km van het overweldigende landschap: al stappend of al liggend vanuit een hangmat langs het pad. Onderweg kan je gezellig picknicken?

Zwitserland unplugged © -

In een tentenkamp

- De ultieme luxe van 'Dormir ailleurs' is tijd. Tijd maken en activiteiten samen doen. In het tentenkamp is geen elektriciteit, laat staan wifi. Koken doe je op houtvuur en licht maken met een petroleumlamp of kaarsen. De ingerichte tenten bevinden zich midden in de natuur in het dorpje Maules bij Gruyères met zicht op de Voor-Alpen van Fribourg. "Dormir ailleurs" is een leuke stek voor een gezinsvakantie puur natuur ver weg van de nieuwe media.

Zwitserland unplugged © -

Kookcursus op 2200 m hoogte

- Onthaasten op grote hoogte kan ook tijdens een kookworkshop. Op 2200 m op Alp Laret (Graubünden) bevindt zich Chasa da Fö. Deze voormalige varkensstal werd in 2012 omgebouwd tot een gezellige woonruimte waar je kookcursussen kunt volgen met de Duitse sterrenchef Martin Göschel van hotel Paradies in Ftan. Chasa da Fö is retoromaans voor 'huis van het vuur'. Alp Laret is bereikbaar vanuit Ftan en Motta Naluns.

Zwitserland unplugged © -

Aan tafel bij locals

- Swiss Tavolata verenigt Zwitserse boerinnen die met plezier achter het kookfornuis staan om gasten te verrassen met typische Zwitserse regionale gerechten. De uitgelezen gelegenheid om geheel relax de voeten onder tafel te schuiven en culinair Zwitserland te ontdekken. Op de website van Swiss Tavolata vind je een overzichtskaart van de deelnemende boerderijen en hun Swiss Tavolata menu. Reservatie verplicht.

Zwitserland unplugged © -

Nachtje in een hangmat

- In Aventure Jura Parc in de Zwitserse Jura geniet je volop van de natuur: diverse avonturenparcours, een blotevoetenpad, tochten met steps en 'Croquet'Aventure', een soort variante op golf. Sinds kort kun je er slapen in een hangmat in het bos. De kampplaats is uitgerust met ecologische toiletten en een was- en kookbekken. Tijdens je verblijf kun je deelnemen aan workshops over eetbare planten en insecten.