Wallonië daarentegen trok de eerste drie weken van de zomer minder toeristen dan gewoonlijk. "Officiële cijfers over de zomer hebben we nog niet", zegt Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. "We hebben zopas wel de cijfers voor de eerste 3 maanden van 2012 verwerkt."

"In vergelijking met de eerste drie maanden van 2011 stegen de aankomsten in Vlaanderen en Brussel dit jaar licht, terwijl Wallonië ook toen al licht achteruitging", aldus Gits. "Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen in Vlaanderen en Brussel steeg met 3,3 procent. Dat heeft voor een stuk te maken met de specifieke Vlaamse troeven. De kunststeden, bijvoorbeeld, weten almaar meer buitenlandse toeristen te boeien. Bovendien hebben die steden het voordeel dat ze iets minder weersafhankelijk zijn."

Vlaanderen populair bij Russische toeristen

Het aantal toeristen uit eigen land en de buurlanden is het grootst, maar blijft ook in 2012 stabiel of stijgt licht. Het aantal toeristen uit Rusland (+ 23 procent), Brazilië (+ 21,6 procent) en China (+ 18,7 procent) kende dan weer een sterke stijging.

"De sterke groei uit Rusland is te verklaren door een verdubbeling van het aantal vluchten Brussel-Moskou. Russische toeristen zijn trouwens zeer geïnteresseerd in cultuur, musea en de Vlaamse primitieven. Dat in Vlaanderen alle historische steden zo dicht bij elkaar liggen, is dan natuurlijk extra makkelijk voor hen", legt Gits uit. (Belga/MS)

Wallonië daarentegen trok de eerste drie weken van de zomer minder toeristen dan gewoonlijk. "Officiële cijfers over de zomer hebben we nog niet", zegt Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. "We hebben zopas wel de cijfers voor de eerste 3 maanden van 2012 verwerkt." "In vergelijking met de eerste drie maanden van 2011 stegen de aankomsten in Vlaanderen en Brussel dit jaar licht, terwijl Wallonië ook toen al licht achteruitging", aldus Gits. "Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen in Vlaanderen en Brussel steeg met 3,3 procent. Dat heeft voor een stuk te maken met de specifieke Vlaamse troeven. De kunststeden, bijvoorbeeld, weten almaar meer buitenlandse toeristen te boeien. Bovendien hebben die steden het voordeel dat ze iets minder weersafhankelijk zijn."Vlaanderen populair bij Russische toeristen Het aantal toeristen uit eigen land en de buurlanden is het grootst, maar blijft ook in 2012 stabiel of stijgt licht. Het aantal toeristen uit Rusland (+ 23 procent), Brazilië (+ 21,6 procent) en China (+ 18,7 procent) kende dan weer een sterke stijging. "De sterke groei uit Rusland is te verklaren door een verdubbeling van het aantal vluchten Brussel-Moskou. Russische toeristen zijn trouwens zeer geïnteresseerd in cultuur, musea en de Vlaamse primitieven. Dat in Vlaanderen alle historische steden zo dicht bij elkaar liggen, is dan natuurlijk extra makkelijk voor hen", legt Gits uit. (Belga/MS)