Spanje behoort tot de populairste vakantielanden. Toch zijn veel aspecten van dit veelzijdige land niet bekend bij de toeristen.

Reisjournalist Gert Corremans wil daar verandering in brengen met het boek Spanje zoals je het nog nooit gezien hebt. Samen met fotograaf Michael Dehase trok hij het hele land door om aan de hand van vijftig plekken het unieke verhaal van dit bijzondere land te vertellen.

De flamenco kennen we bijvoorbeeld allemaal, maar de sardana (nationale dans van Catalonië) al veel minder. En hoe ziet het leven van een Spaanse vechtstier eruit? Waarom spelen dorpen ten zuiden van Valencia ieder jaar een grote veldslag te water na? Waar haalde de beroemde architect Gaudí zijn inspiratie en wie zijn de Spaanse Romeo en Julia?

Al deze en nog veel meer verhalen komen aan bod.

Gert Corremans - Spanje zoals je het nog nooit gezien hebt
Uitgeverij Davidsfonds
Aantal pagina's: 224
Prijs: 27,50 euro

Maaike Schwering

Spanje behoort tot de populairste vakantielanden. Toch zijn veel aspecten van dit veelzijdige land niet bekend bij de toeristen. Reisjournalist Gert Corremans wil daar verandering in brengen met het boek Spanje zoals je het nog nooit gezien hebt. Samen met fotograaf Michael Dehase trok hij het hele land door om aan de hand van vijftig plekken het unieke verhaal van dit bijzondere land te vertellen. De flamenco kennen we bijvoorbeeld allemaal, maar de sardana (nationale dans van Catalonië) al veel minder. En hoe ziet het leven van een Spaanse vechtstier eruit? Waarom spelen dorpen ten zuiden van Valencia ieder jaar een grote veldslag te water na? Waar haalde de beroemde architect Gaudí zijn inspiratie en wie zijn de Spaanse Romeo en Julia? Al deze en nog veel meer verhalen komen aan bod.Gert Corremans - Spanje zoals je het nog nooit gezien hebt Uitgeverij Davidsfonds Aantal pagina's: 224 Prijs: 27,50 euro Maaike Schwering