Nieuwe audiotour in het Kasteel van Gaasbeek

Nieuwe audiotour in het Kasteel van Gaasbeek
© R. Kot

Zij vertolkt op de nieuwe audiogidsen, die ter gelegenheid van de heropening van het kasteel zijn ingevoerd, de rol van de excentrieke markiezin Arconati Visconti, de laatste kasteelbewoonster.

Zij leidt de bezoeker voortaan rond, levert daarbij pittige commentaren op allerlei aspecten van haar tijd, en stelt met enige ontzetting vast dat ook haar gerestaureerde privévertrekken niet langer veilig zijn voor nieuwsgierige blikken.

De audiogidsen zijn gratis beschikbaar in drie talen aan de receptie van het kasteel. Een audiotour duurt ongeveer 75 minuten.

Van zondag 25 april tot en met dinsdag 1 juni loopt in het kasteel de voorjaarstentoonstelling Alter Ego met sculpturen van Job Smeets en Nynke Tynagel geïnspireerd door iconen uit de Noord-Europese (kunst)geschiedenis, maar met een hedendaagse twist.

Hun werken hebben een sterke theatrale kwaliteit. Zij experimenteren met verloren technieken en materialen en nemen bewust afstand van de dictatuur van het aantal, produceren unieke stukken of zeer beperkte oplagen.

Het Kasteel van Gaasbeek is tot en met 7 november dagelijks geopend van 10u tot 18u.

Job Smeets en Nynke Tynagel © R. Kot

Oxidized at Z33 © Jean-Baptiste Mondino Courtesy of Z33

Perished 2006

Homework Pinocchio 2006-2007

Pyramid 2008 © M. Aukes