De bouw begon symbolisch door het planten van een Chinese vernisboom. Deze boom vormt samen met zeventien andere metershoge bomen een bosrand als afscheiding van het verblijf.

De nieuwe buitenruimte krijgt een waterpartij waar de olifanten kunnen spelen en ravotten. Dit voorjaar wordt een bassin aangelegd, gevolgd door het plaatsen van rotsen. Volgend jaar moet het onderkomen klaar zijn. Bezoekers kunnen dan op ooghoogte langs de badende Aziatische olifanten wandelen.

Artis begon drie jaar geleden met een actie om geld in te zamelen voor het nieuwe olifantenverblijf. De dierentuin heeft nu twee olifanten, maar het plan is de kudde uit te breiden. (Belga)

De bouw begon symbolisch door het planten van een Chinese vernisboom. Deze boom vormt samen met zeventien andere metershoge bomen een bosrand als afscheiding van het verblijf.De nieuwe buitenruimte krijgt een waterpartij waar de olifanten kunnen spelen en ravotten. Dit voorjaar wordt een bassin aangelegd, gevolgd door het plaatsen van rotsen. Volgend jaar moet het onderkomen klaar zijn. Bezoekers kunnen dan op ooghoogte langs de badende Aziatische olifanten wandelen. Artis begon drie jaar geleden met een actie om geld in te zamelen voor het nieuwe olifantenverblijf. De dierentuin heeft nu twee olifanten, maar het plan is de kudde uit te breiden. (Belga)