Tijdens zijn 40 jaar durende bewind (van 1515 tot 1555) bracht Keizer Karel de meeste tijd door in Brussel en groeide de stad uit tot een machtscentrum van zijn immense rijk 'waar de zon nooit onderging'. Het was in de grote aula van zijn paleis in Brussel dat hij zijn aftreden aankondigde ten voordele van zijn zoon Filips II. Het Carolus Festival wil de schijnwerpers richten op Keizer Karel en de periode waarin hij leefde.

De expo 'Ommegang!' in de Coudenberg toont de oorsprong van de bekende Brusselse Ommegang, met stukken uit musea en privéverzamelingen. De werken van fotograaf en plastisch kunstenaar Phil Van Duynen zorgen voor een hedendaagse toets. De tentoonstelling loopt van 23 mei tot 1 september.

Ook tijdens andere activiteiten komt Keizer Karel tevoorschijn. Bijvoorbeeld tijdens het Coudenbergpaleis in Feest op 9 juni, waar gezinnen een dag kunnen doorbrengen in het Coudenbergpaleis, het vroegere paleis van de keizer. Kinderen kunnen er spelletjes spelen uit de tijd van Bruegel.

Meer info over alle tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen op www.carolusfestival.be. (Belga/KVDA)

Tijdens zijn 40 jaar durende bewind (van 1515 tot 1555) bracht Keizer Karel de meeste tijd door in Brussel en groeide de stad uit tot een machtscentrum van zijn immense rijk 'waar de zon nooit onderging'. Het was in de grote aula van zijn paleis in Brussel dat hij zijn aftreden aankondigde ten voordele van zijn zoon Filips II. Het Carolus Festival wil de schijnwerpers richten op Keizer Karel en de periode waarin hij leefde. De expo 'Ommegang!' in de Coudenberg toont de oorsprong van de bekende Brusselse Ommegang, met stukken uit musea en privéverzamelingen. De werken van fotograaf en plastisch kunstenaar Phil Van Duynen zorgen voor een hedendaagse toets. De tentoonstelling loopt van 23 mei tot 1 september. Ook tijdens andere activiteiten komt Keizer Karel tevoorschijn. Bijvoorbeeld tijdens het Coudenbergpaleis in Feest op 9 juni, waar gezinnen een dag kunnen doorbrengen in het Coudenbergpaleis, het vroegere paleis van de keizer. Kinderen kunnen er spelletjes spelen uit de tijd van Bruegel. Meer info over alle tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen op www.carolusfestival.be. (Belga/KVDA)