In China is de hoogste brug ter wereld opengesteld voor verkeer. Het gaat om de Beipanjiang-brug, die 565 meter boven de rivier Nizhu hangt, zo melden Chinese staatsmedia.

Het bouwwerk is 1,3 kilometer lang. Wie vroeger 5 uur deed over de rit tussen Liupnshui en Xuanwei, is nu op minder dan een uur op zijn bestemming. De bouw van de tuibrug begon in 2013 en kostte 139 miljoen euro.

AFP
© AFP

De brug is een onderdeel van de 2.935 kilometer lange snelweg van Hanghzou bij Shanghai naar de grens met Birma in de buurt van Tibet.

China is ondertussen bedreven in het aanleggen van hoge bruggen: ook de tweede en derde hoogste brug ter wereld, de Sidu River Bridge en de Puli Bridge, liggen in China.

In China is de hoogste brug ter wereld opengesteld voor verkeer. Het gaat om de Beipanjiang-brug, die 565 meter boven de rivier Nizhu hangt, zo melden Chinese staatsmedia.Het bouwwerk is 1,3 kilometer lang. Wie vroeger 5 uur deed over de rit tussen Liupnshui en Xuanwei, is nu op minder dan een uur op zijn bestemming. De bouw van de tuibrug begon in 2013 en kostte 139 miljoen euro.De brug is een onderdeel van de 2.935 kilometer lange snelweg van Hanghzou bij Shanghai naar de grens met Birma in de buurt van Tibet.China is ondertussen bedreven in het aanleggen van hoge bruggen: ook de tweede en derde hoogste brug ter wereld, de Sidu River Bridge en de Puli Bridge, liggen in China.