Het jaar van de Friese meren
De Friese hoofdstad Leeuwarden mag zich een jaar lang de Hoofdstad van de Smaak noemen. Tijdens een groot aantal evenementen staan regionale producten in de kijker.
In de weken van 13 tot 28 februari wordt het culinaire jaar officieel geopend met het festival Smaakparadijs in het Natuurmuseum Fryslân. Bezoekers kunnen een route lopen langs allerlei smaaksoorten, van bitter tot zoet en van oud tot nieuw. Ook in het Fries Museum in Leeuwarden worden rondleidingen met proeverijen van streekproducten gegeven. Dat is nog maar het begin.
Op zondag 22 maart vindt ook in Leeuwarden Jazz & Taste plaats, zoals de naam al zegt, een festival waarin gastronomie en muziek samengaan. Op 24 en 25 mei kunt u in de voormalige gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden terecht voor het culinaire festival Smûk & Smikkel.
Gedurende het hele jaar kunt u culinaire adresjes ontdekken en Friese specialiteiten zoals sûkerbôle of de kruidenjenever Beerenburg uitproberen met de Friese Food Tour van WEareGRUTSK.
De volledige kalender kunt u bekijken op de website Leeuwarden Smaakstad.
(MS)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier