Bezienswaardigheden
Als je weet dat Namibië het op een na dunstbevolkte land ter wereld is, dan weet je ook meteen dat de prachtige fauna en flora van dit land ook de belangrijkste bezienswaardigheid is.
Het Namibische grondgebied bestaat dan ook voor een aanzienlijk deel uit twee grote woestijnen: De Namib-woestijn en een deel van de bekende, grotere Kalahari-woestijn.
De eerste wordt aanzien als de oudste woestijn ter wereld. De ongeveer 100 km brede en 2000 km lange zandwoestijn loopt van de kustplaats Swakopmund in het noorden tot Oranjemund in het zuiden en is een beschermd gebied. Je vindt er onder meer kuddes gemsbokken, springbokken en bergzebra’s.
Centraal in Namibië ligt de schilderachtige Sossusvlei (Zuid-Afrikaans voor vallei), een gebied met indrukwekkende rode zandduinen en een van dé toeristische trekpleisters van het land. Voor vele toeristen is de zonsopgang bij de Sossusvlei ‘le moment suprême’ van hun reis naar Namibië.
Een andere toeristische topper is de Fish River Canyon in het zuiden van het land nabij de grens met Zuid-Afrika. Het is na de Grand Canyon de grootste ‘kloof’ ter wereld. Iets minder gekend is de noordelijke streek Damaraland – genoemd naar het lokale Damaravolk – met onder meer het Twyfelfonteindal, gekend vanwege zijn fantastische, prehistorische rotstekeningen.
Doch: wie Namibië zegt, zegt vooral ‘wildlife’. Het land heeft verschillende wildreservaten of zogenaamde ‘game reserves’ waarvan Etosha het grootste en ongetwijfeld ook het meest gekende is. Toeristen kunnen er tijdens een ‘game drive’ de ‘Big Five’ spotten: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Het park bevat in totaal zo’n 110 soorten zoogdieren.
Etosha is voor de helft toegankelijk voor bezoekers. De rest is alleen toegankelijk voor groepen onder begeleiding van een gids.
De belangrijkste bezienswaardigheden in de hoofdstad Windhoek, waar nog een duidelijk merkbare Duitse invloed heerst, zijn het parlementsgebouw en het museum van de koloniale geschiedenis.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier